Diş Beyazlatma

Zamanla dişlerimizin yapısına çeşitli nedenlerle renklenmeler nüfuz edebilir. Diş taşı temizliği ve polisaj yapılarak dişte oluşan renklenmelerin bir kısmı giderilebilir. Ancak bu yolla giderilemeyen renklenmelerin giderilmesi veya dişin koyulaşmış olan renginin birkaç ton daha açılması mümkündür. Farklı nedenlerle oluşan bu koyulaşmanın giderilmesi için dişlerin belli ajanlarla renginin ağartılmasına “diş beyazlatma” işlemi denir. Koyulaşmış dişlere kaplama gibi tedaviler yerine daha koruyucu olan beyazlatma yöntemi uygulanır. Beyazlatma işlemi sonucunda dişler duruma göre sekiz ile on tona kadar daha açık bir renge sahip olabilir.

Beyazlatma Dişler İçin Zararlı Mıdır ?

Diş hekimi kontrolündeki diş beyazlatma uygulamalarının dişlere zararının olmadığını yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır. Beyazlatma sonrası yapılan flor uygulamaları sayesinde beyazlatma işlemi daha güvenilir bir işlem olmaktadır. Ancak denetim dışı satılan beyazlatıcı ürünler ne yazık ki dişlere zarar vermektedir.

 

Diş Beyazlatmada Oluşan Yan Etkiler Nelerdir?

Beyazlatma jelleri dişlerde hassasiyete sebep olabilir. Hassasiyet oranı kişiden kişiye değişebilir. Hassasiyetin tetiklenmesi soğuk veya sıcak içeceklerle birlikte görülebilir. Hassasiyet gelişmesi durumunda diş hekiminin uygulayacağı flor ve hassasiyet gidericilerle azalacaktır. Ayrıca hassasiyetin azaltılması için potasyum nitrat ve yüksek oranda flor içeren diş macunları da kullanılabilir.

Maksimum Seviyede Diş Beyazlığı Ne Kadar Sürede Gerçekleşir?

Diş beyazlatma sonuçları kişiden kişiye değişiklik gösterir. Kimi dişler kısa sürede beyazlarken, kimi dişler için ekstra bir iki seans daha beyazlatma yapmak gerekebilir. Dişlerdeki sararma miktarı grilik miktarından ne kadar fazlaysa beyazlatmanın başarısı da o kadar yüksek olabilir.

Beyazlatma Sonrası Ortaya Çıkan Beyazlık Ne Kadar Kalıcıdır?

Hastalarımız renkli gıdalar tüketmemeye ve sigara içmemeye ne kadar özen gösterirse beyazlatmanın etkileri o kadar süre kalıcı olur. Genellikle yeniden renklenmenin görülmesi 6 ay – 2 yıl arasında oluşur. Beyazlatma uygulanan dişler 6 ay sonra kontrol edilmeli, gerek görülürse diş taşı temizliği, polisaj ve bir kez daha beyazlatma tavsiye edilebilir.

Bilgi ve birikim gerektiren bu işlemlerle ilgili daha fazla bilgi almak için Hasta Danışmanı Hattından Bize Ulaşabilirsiniz.

Görüşmeyi Başlat
Hasta Danışmanı
Hasta Danışma Hattı
Merhaba
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?